لینوکس چیست؟ همه چیز در مورد لینوکس

لینوکس چیست؟

آیا یک دسته از افراد عادی می توانند برای طراحی و ساخت یک موشک فضایی که آنها را به سمت ماه می برد دور هم جمع شوند؟ این یک ایده دور از دسترس به نظر می رسد، اینطور نیست؟ چگونه ممکن است افراد آماتور برای خلق، ساخت یا تولید چیزی پیچیده دست به همکاری بزنند؟ چند سال پیش، اگر پیشنهاد می دادید تا تیمی از همین افراد بتوانند با هم همکاری کنند تا رقیبی برای سیستم عامل قدرتمند ویندوز مایکروسافت بسازند، مردم فکر می کردند آنها دیوانه شده اند. اما این اتفاق با لینوکس افتاد، یک جایگزین آزادانه در دسترس برای ویندوز که در اوقات فراغت توسط برنامه نویسان رایانه جوان ساخته شده است. بیایید نگاهی دقیق تر به معجزه لینوکس بیندازیم: لینوکس چیست و چرا باید از آن استفاده کرد؟

لینوکس مدتهاست که اساس دستگاه های شبکه های تجاری بوده است، اما اکنون پایه اصلی زیرساخت های سازمانی است. لینوکس یک سیستم عامل منبع باز و آزمایشی است که در سال ۱۹۹۱ برای رایانه ها منتشر شد، اما استفاده از آن به سیستم های زیر بنایی برای خودروها، تلفن ها، سرورهای وب و اخیراً شبکه گسترش یافته است. ماندگاری، بلوغ و امنیت، آن را به یکی از قابل اعتمادترین سیستم عامل های موجود تبدیل کرده است، بدین معنی که برای دستگاه های شبکه تجاری و همچنین شرکت هایی که مایل به استفاده از آن و لوازم جانبی آن هستند، برای سفارشی سازی زیرساخت های شبکه و مرکز داده خود ایده آل است.

این به نوبه خود باعث می شود مهارت های لینوکس بسیار مورد توجه مدیران استخدام IT باشد. به عنوان مثال، بسیاری از فن آوری های جدید مرتبط با DevOps، مانند ظروف، زیرساخت ها و کنترل کننده های SDN، بر روی لینوکس ساخته شده اند.

لینوکس چیست؟ در مورد تاریخچه لینوکس چه میدانید؟

لینوکس چیست؟ در مورد تاریخچه لینوکس چه میدانید؟
لینوکس چیست؟ در مورد تاریخچه لینوکس چه میدانید؟

این سوال شاید کمی کلی و دور از ذهن به نظر برسد و هرکسی تعریفی خاص از لینوکس داشته باشد. لینوکس در واقع یک هسته سیستم عامل است و مانند اکثر سیستم عامل های مشابه یونیکس، لینوکس از چندین مؤلفه تشکیل شده است. لینوکس معمولا به عنوان یک سیستم عامل چند کاره و چندکاربره شناخته می شود.

هسته اصلی سیستم عامل لینوکس است و توزیع منابع میان برنامه ها را به عهده دارد. در واقع دستورالعمل ها را به CPU، لوازم جانبی و حافظه می فرستد.

فرآیندی که بوت شدن سیستم را مدیریت می کند. خود لینوکس دارای چند بوت لودر است و معمولا کاربر سیستم از بوت لودر پیش فرض استفاده می کند. در رایانه، کاربر این کار را با صفحه Splash شده از قبل تشخیص می دهد. در دستگاه شبکه وضعیتی وجود دارد که روند بوت را نشان می دهد.

خدمات پس زمینه که در زمان بوت شدن یا بعد از کامل شدن سیستم شروع می شوند. اینطور می توان گفت که فرایندی است که در پس زمینه اجرا می شود. به عنوان مثال، Daemon شبکه تمام رابط های شبکه را در زمان بوت فعال می کند. سایر مأموریت ها مواردی مانند زمان و DNS هستند.

خط فرمان لینوکس است. این می تواند برای افرادی که عادت به کار در محیط های گرافیکی دارند، نگران کننده باشد، اما بیشتر متخصصان شبکه برای کار در یک پوسته عادت دارند.

رابط خط فرمان (CLI) تعدادی قابلیت قدرتمند از جمله آنهایی که برای شبکه و مدیریت سیستم بسیار مهم است، برای کاربران خبره و آشنا با رابط مبتنی بر متن ارائه می دهد.

  • محیط دسکتاپ لینوکس

فراتر از پوسته، تعدادی محیط دسکتاپ وجود دارد که از جمله ویژگی های جذاب لینوکس به شمار می آید. برخلاف ویندوز و macOS شما می توانید با توجه به سلیقه شخصی خود یکی از این دسکتاپ ها را انتخاب کنید.

  • بسته های مدیریتی و برنامه های کاربردی لینوکس

در حالی که بسیاری از برنامه ها به ویژه برنامه هایی که از خط فرمان صادر می شوند در هنگام نصب سیستم عامل لینوکس نصب شده اند، بدیهی است که شما می خواهید برای به دست آوردن قابلیت های مورد نیاز خود، تعداد بیشتری از این برنامه ها را نصب کنید و بسیاری از این برنامه ها بصورت گرافیکی، برنامه های مبتنی بر GUI خواهند بود. کسانی که توسط CLI هدایت می شوند، بیشتر با این مقوله آشنا هستند. به طور کلی شما به عنوان کاربر از یک بسته مدیریت استفاده می کنید، برنامه ای که بسته های نرم افزاری را از کتابخانه های نرم افزار برای این منظور در دسترس قرار می دهد. برخی از برنامه های شبکه برای لینوکس مانند برنامه های متمرکز بر آنالیز ترافیک، امنیت و مدیریت شبکه دارای رابط های گرافیکی هستند، اما تعداد آنها به مراتب کمتر از سرورها و دسکتاپ هاست.

سیستم عامل چیست؟

سیستم عامل چیست؟
سیستم عامل چیست؟

بیشتر افراد در مورد نحوه کار رایانه هایشان زیاد فکر نمی کنند. آنها فقط روی نمادهای دسکتاپ کلیک کرده و برنامه ایمیل، Word، مرورگر وب یا پخش کننده ها را اجرا می کنند. فرقی نمی کند که رایانه چه کاری انجام می دهد. تنها آنچه آنها به آن اهمیت می دهند این است که به آنها کمک می کند تا یک ایمیل ارسال کنند، نامه بنویسند، یک جستجوی وب انجام دهند یا آهنگی بارگیری کنند. برنامه هایی که بر روی رایانه های ما اجرا می شود کارهای مفیدی انجام می دهند. این برنامه ها به برنامه های کاربردی معروف هستند. اما این تنها بخشی از داستان است. بخش دیگر که در زیر این برنامه ها اجرا می شود، سیستم عامل است که کمک می کند تا برنامه ها به درستی اجرا شوند و معمولا به سیستم عامل ها برنامه های سیستمی هم گفته می شود.

وظیفه سیستم عامل مدیریت تمام عملکردهای اساسی رایانه است، با انجام کارهایی مانند نمایش کاراکترها روی صفحه، تشخیص اینکه کدام کلیدها را روی صفحه کلید فشار می دهید، فن را هنگامی که تراشه پردازنده در رایانه شما خیلی داغ می شود روشن می کند و ذخیره داده ها (اطلاعات) در هارد دیسک را به عهده می گیرید. از آنجا که سیستم عامل نسبت به انجام همه این کارها احساس مسئولیت می کند، برنامه ها فقط می توانند روی کارهایی که باید انجام دهند متمرکز شوند. اگر هیچ سیستم عاملی وجود نداشت، هر برنامه باید همه این کارها را انجام می داد، که این کار در واقع غیر ممکن به نظر می رسد.

یک رایانه را به عنوان یک دفتر که در آن همه روزنامه نگاران حضور دارند و با هم مشغول جمع کردن یک روزنامه هستند، تصور کنید. روزنامه نگاران برای جمع آوری و انتشار اخبار آموزش دیده اند. آنها نمی توانند به فکر تهیه غذای پرسنل، استخدام نگهبانان امنیتی، تمیز کردن پنجره ها و غیره باشند. بنابراین آنها برای انجام این کارها شخصی دیگر را استخدام می کنند که تخصصی در این حوزه داشته باشد، مانند «مدیر تاسیسات» که وظیفه مراقبت از ساختمان را به عهده دارد. یک سیستم عامل دقیقاً مانند مدیریت امکانات است: کارهای کثیفی را برای برنامه های کاربردی انجام می دهد تا آنها بتوانند روی چیزهای جالب تری که واقعاً خوب هستند تمرکز کنند.

چگونه ویندوز بسیار محبوب شد؟

سیستم عامل ویندوز
سیستم عامل ویندوز

ویندوز پس از سیستم عامل DOS به سیستم عامل مورد علاقه جهان در اوایل دهه ۱۹۸۰ تبدیل شد. قبل از آن زمان، رایانه های شخصی کوچک (که در آن زمان به عنوان میکرو کامپیوتر یا میکرو شناخته می شدند) هیچ سیستم عاملی نداشتند. هر دستگاه به روش منحصر به فرد خود کار می کرد. اگر می خواستید بازی برای رایانه خود داشته باشید، اغلب مجبور بودید آن را بنویسید و از آنجا که هیچ سیستم عاملی وجود نداشت، شما مجبور بودید آن را به زبان دستگاه بنویسید.

کد خام پردازنده رایانه. حتی اگر شما در حال توسعه یک بازی هستید، باید بدانید که چگونه می توانید کاراکترها را روی صفحه نمایش دهید، درایو دیسک را فعال کنید و تمام این کارها را نیز انجام دهید. از آنجا که هر رایانه ای متفاوت کار می کرد، برنامه های نوشته شده بر روی یک دستگاه بر روی هیچ چیز دیگری کار نمی کنند. هر دستگاه کاملاً متفاوت بود و کابوسی برای گرفتن ماشین برای مکالمه با یکدیگر یا تبادل اطلاعات بود.

یک سیستم عامل اولیه به نام CP/M همه اینها را تغییر داد. هنگامی که میکرو کامپیوترها شروع به استفاده از CP/M کردند، توانستند از برنامه ها استفاده کنند. ایده ساده بود. شرکت هایی که رایانه ها را ساختند اطمینان حاصل کردند که می توانند سیستم عامل CP/M را اجرا کنند. هنگامی که آنها به این نتیجه رسیدند که ماشین های آنها می تواند هر برنامه ای را که قبلاً برای CP/M نوشته شده بود اجرا کند، برنامه ها نیازی به بازنویسی نداشتند، همانطور که اگر CP/M وجود نداشت، مجبور می شدند چنین برنامه هایی را اجرا کنند.

هنگامی که IBM رایانه شخصی بسیار محبوب خود را در اوایل دهه ۱۹۸۰ راه اندازی کرد، سعی کرد شرکت CP/M  را بخرد اما شکست خورد. در عوض، یک طرح ارائه کرد که مطابق آن برنامه نویسان یک سیستم عامل جدید ارائه کنند. DOS. تمام این کارها توسط بیل گیتس انجام شد و DOS به تدریج به ویندوز ارتقا پیدا کرد. محصولی آنقدر موفق که باعث شد گیتس (برای مدتی) ثروتمندترین مرد جهان شود. نکته جالب در مورد ویندوز این بود که باعث شد رایانه های شخصی جهان به همان زبان صحبت کنند، بنابراین ناگهان برای ماشین های مختلف امکان اجرا همان برنامه ها و تبادل اطلاعات بسیار آسان فراهم شد.

تفاوت لینوکس و ویندوز – گنو/لینوکس

سیستم عامل لینوکس
سیستم عامل لینوکس

اگر ویندوز خیلی خوب است، چرا کسی می خواست جایگزین کند؟ بسیاری از افراد، خصوصاً باهوش از نظر فنی، جنبه های خاصی از ویندوز و مایکروسافت را که با آن همراه است دوست ندارند. آنها از تسلط مایکروسافت بر صنعت رایانه و تاکتیک هایی که بعضاً در برابر رقبای خود استفاده می کند، خوششان نمی آید. برخی از آنها حتی تصور نمی کنند ویندوز محصولی خاص است.

یک خطر شایع این است که اگر بسیاری از کاربران از یک سیستم عامل استفاده می کنند و برنامه ها روی تمام آنها اجرا می شود، پس ویروس های رایانه ای و کرم ها نیز می توانند اثراتی مخرب را از خود به جای بگذارند و راحت تر گسترش پیدا کنند. هنری فورد یک بار با اطمینان به مشتریانش گفت که می توانند Model-T مشهور و موفق خود را از هر رنگی داشته باشند، «تا زمانی که سیاه باشد.» بعضی افراد فقط دوست دارند کارهای متفاوتی انجام دهند.

لینوس توروالدز یکی از همین افراد است. در دهه ۱۹۹۰، این دانشجوی برنامه نویسی رایانه فنلاندی تصور می کرد که می خواهد سیستم عامل خود را بنویسد که مبتنی بر سیستم مشهور بنام UNIX است. وی خود را در اتاق خواب حبس کرد و تلاش کرد تا کاری را که می خواهد انجام دهد، سرانجام پیامی را در صفحه اعلانات اینترنتی قرار داد که به جهانیان می گفت که چه چیزی در این زمینه وجود دارد: «من یک سیستم عامل (رایگان) را تولید خواهم کرد». بعد از این حرکت او، هزاران برنامه نویس آماتور دیگر نیز تلاش کردند تا کاری شبیه به او را انجام دهند و اینطور بود که سیستم عامل لینوکس متولد شد.

هسته لینوکس یک سیستم عامل اساسی به نام کرنل است. بعد از این، مردم برنامه هایی را که برای هسته لینوکس نوشته شده بود، اجرا می کردند، بسیاری از آنها توسط برنامه نویسان آماتور نیز توسعه یافته اند. بسیاری از این افراد که نرم افزارهای آزاد تولید می کردند، از یک برنامه نویس دیگر که پروژه ای با نام GNU آغاز کرده بود، الهام گرفتند. اکنون، بیش از دو دهه، GNU/Linux یک جایگزین معتبر برای ویندوز است که شرکت هایی مانند IBM و Dell در حال ارسال آن به دستگاه های خود هستند. شاید لینوکس به صورت حرفه ای و منسجم آغاز نشد، اما به صورت بزرگ و حرفه ای ادامه پیدا کرد.

لینوکس چگونه کار می کند

لینوکس در ابتدا شاید کمی سخت تر نسبت به ویندوز به نظر آید اما باید کمی از آن استفاده کنید تا بتوانید سر از این مفهوم در بیاورید. وقتی مردم در مورد «لینوکس» صحبت می کنند، یک مفهوم ندارد. منظور این است که وقتی کسی به شما می گوید «من از لینوکس استفاده می کنم»، این بدان معنی است که شخص مورد نظر هم از هسته و هم از برنامه هایی که توسط لینوکس اجرا می شود، استفاده می کند.

اگر تصمیم دارید که لینوکس را روی رایانه خود اجرا کنید، آن را به صورت یک بسته مناسب با نام توزیع یا «distro» دریافت می کنید. این معمولاً یک یا چند CD یا DVD است که هسته اصلی سیستم عامل و مجموعه ای از برنامه های کاربردی را روی رایانه شما نصب می کند.

دسکتاپ

یک نسخه خاص از سیستم عامل لینوکس است که علاوه بر کرنل بخشی از برنامه های کاربردی را در دل خود جای داده است. بر خلاف ویندوز که دارای یک طرح اصلی دسکتاپ است که می توانید آن را شخصی سازی کنید، لینوکس دارای دسکتاپ های مختلفی است که می توانید از بین آنها انتخاب کنید: دو نوع از معروفترین آنها KDE و Gnome نامیده می شوند، هرچند گزینه های کمتر شناخته شده شامل Xfce و LXDE نیز وجود دارند. هم KDE و هم Gnome علاوه بر مزایا معایبی نیز دارند، اما اینکه شما کدامیک را می پسندید و به کار شما می آید سلیقه شخصی شما است.

برخی از این دسکتاپ ها شما را ملزم به استفاده از یکی دیگر از ابزارها و یا دسکتاپ ها می کند، بنابراین دسکتاپی که شما انتخاب می کنید، اغلب سلیقه انتخابی شما را تعیین می کند. اوبونتو، یکی از محبوب ترین موارد دلخواه برای تازه های لینوکس، مبتنی بر Gnome است، اگرچه نسخه های اخیر از رابط کاربری ساده و کاربر پسند استفاده می کنند که در Gnome اجرا می شود.

نسخه ای از اوبونتو، کوبونتو وجود دارد که از KDE و معادل آن از Unity استفاده می کند که به آن دسکتاپ پلاسما گفته می شود. نسخه Lubuntu از LXDE استفاده می کند، یک دسکتاپ سطح پایین برای مدل ها و دستگاه های قدیمی (مانند نوت بوک) که Lubuntu برای آن طراحی شده است مناسب تر است. مدل های بزرگ مانند SUSE به شما امکان می دهد هنگام نصب برای اولین بار بین KDE و Gnome یکی را انتخاب کنید و پشتیبانی برای هر دو دسکتاپ اصلی همیشه یکی از نقاط فروش SUSE بوده است.

توزیع های لینوکس، دانلود لینوکس

توزیع های لینوکس
توزیع های لینوکس

از آنجا که لینوکس منبع باز است، هیچ کس نمی تواند آنرا بفروشد. از لحاظ نظری می توانید هسته، یک محیط دسک تاپ و برنامه های کاربردی و دیگر برنامه ها را دانلود و آنها را خودتان نصب کنید. در عمل، اجزای سیستم عامل به صورت توزیع شده بسته بندی می شوند. اساساً، یک سیستم عامل لینوکس به روشی خاص برای استفاده آماده شده است.

علاوه بر آنچه گفتیم، در تئوری، هرکسی می تواند توزیع های لینوکس را در کنار هم قرار دهد، اما بیشتر آنها توسط شرکت ها و سازمان های خاص ارائه می شوند. توزیع کنندگان تجاری ممکن است هزینه توزیع خود را بپردازند یا خدمات پشتیبانی اختیاری با هزینه ای را ارائه دهند. برخی از توزیع های شناخته شده تر لینوکس عبارتند از:

لیست توزیع های لینوکس همیشه در حال تغییر است. DistroWatch توزیع های اصلی را ردیابی می کند و جوانب مثبت و منفی هر یک را ارزیابی می کند.

واقعاً لینوکس چیست؟

قصد دارم در این بخش تجربه شخصی خودم را از لینوکس برای شما بگویم. وقتی لپ تاپ خود را خریداری کردم، یک بسته SUSE Linux را همزمان خریداری کردم: مجموعه ای از چند CD و یک دفترچه راهنما. برای کار با لینوکس، من به سادگی سی دی ها را در درایو قرار دادم و دستگاه را بوت کردم. برنامه نصب SUSE Linux هارد من را تقسیم کرد (آن را به دو قسمت تقسیم کرد) و ویندوز را به یک طرف در یک پارتیشن منتقل کرد. در بخش دیگر، هسته لینوکس و ده ها برنامه کاربردی رایگان را نصب کرد. برای تقریباً هر برنامه ای که می توانید در ویندوز اجرا کنید، می توانید معادل مشابهی را پیدا کنید که روی لینوکس اجرا شود. بنابراین، یک مجموعه جامع به نام OpenOffice (یا LibreOffice) وجود دارد که یک پردازشگر کلمه، صفحه گسترده و نمایش پرده ای را اجرا می کند که تقریباً باWord ، Excel و Powerpoint مایکروسافت کاملاً سازگار است.

مرورگر وب Firefox برای ارسال ایمیل و گشت و گذار در شبکه وجود دارد. تعداد زیادی دستگاه پخش MP3 از جمله XMMS، Amarok و Audacious و پخش کننده های فیلم مانند کافئین وجود دارد. حتی یک برنامه گرافیکی کامل با نام The Gimp وجود دارد که جایگزینی معتبر و منبع باز برای PhotoShop را فراهم می کند. ویندوز هنوز هم در رایانه من است و دقیقاً مثل همیشه در بخش دیگر کار می کند. من به سادگی می توانم انتخاب کنم که با ویندوز کار کنم یا با لینوکس. نکته جالب توجه این است که من هردو را روی لپ تاپ خود دارم.

در مورد پرونده ها و پوشه های ویندوز چطور؟

پرونده ها و پوشه های ویندوز
پرونده ها و پوشه های ویندوز

شما به راحتی می توانید پوشه My Document در ویندوز را در لینوکس کپی کرده و تمامی پرونده ها را باز و ویرایش کنید، اگرچه بسته به آنچه انجام می دهید، به طور کلی مجبور خواهید بود از برنامه های مختلف استفاده کنید. برخی از برنامه ها مانند پکیج گرافیکی Gimp در ویندوز و لینوکس به صورت یکسان عمل و کار می کنند، بنابراین می توانید با استفاده از نسخه لینوکس The Gimp تصویری را که در ویندوز ایجاد کرده اید باز کنید و به همان روش ادامه دهید. بسته های اداری لینوکس (OpenOffice و LibreOffice) از نظر و ظاهر بسیار مشابه Microsoft Office هستند و یکسانی است، اما در بعضی مواقع شما نیاز دارید تا نکات و ترفندهایی را مرور کنید.

اشکالات

تمام آنچه تاکنون گفتیم آسان به نظر می رسد، اما لینوکس خالی از اشکال نیست. راه اندازی لینوکس برای شروع می تواند یک کار ساده و نیم ساعته باشد. یکی از بزرگترین مشکلات این است که لینوکس تقریباً به اندازه ویندوز به روشی که دستگاه های جانبی آن را کنترل می کند (افزودنی هایی مانند مودم های USB، وب کم ها و پرینتر های جوهرافشان که به دستگاه خود وصل می کنید) نیست.

حتی اگر یک چاپگر یا اسکنر کاملاً معمولی دارید، ممکن است متوجه شوید که لینوکس از آن پشتیبانی نمی کند: ممکن است برنامه کوچکی به نام درایور وجود نداشته باشد که به رایانه شما بگوید چگونه از آن استفاده کند. در عمل، سه راه حل برای این کار وجود دارد. در هر صورت می توانید صبر کنید تا یکی از آن برنامه نویسان مفید آماتوری مشکل را حل کند و هسته لینوکس را اصلاح کند یا درایور آن دستگاه را بنویسد. یا می توانید لوازم جانبی جایگزینی را خریداری کنید که لینوکس از آن پشتیبانی می کند، یا در نهایت می توانید هر بار ویندوز را اجرا کنید.

مزایا

چرا زمانی که از لینوکس استفاده می کنید، نگران هستید؟ هیچ ویروس، کرم و یا نگرانی امنیتی برای نگرانی وجود ندارد. به طور معمول سریعتر از ویندوز کار می کند و از فضای دیسک بسیار کمتری استفاده می کند. لینوکس و برنامه هایی که برای آن نوشته می شوند اغلب با هزینه ای ناچیز یا کم هزینه ارائه می شوند. آنها همچنین محدودیت های حق چاپ کمتری دارند، بنابراین می توانید آنها را به راحتی به اشتراک بگذارید. شما می توانید اکثر توزیع های لینوکس، با هسته و تمام برنامه های مورد نیاز خود را کاملاً رایگان در اختیار بگیرید (اگرچه در صورت تمایل می توانید آنها را از طریق CD یا DVD خریداری کنید).

اگر شما محصولات لینوکس را خریداری کرده اید، هزینه آن را با قیمت ویندوز و تمام نرم افزارهای گران قیمت موجود مقایسه کنید و خواهید دید که واقعاً لینوکس چه معامله ی شگفت انگیز است. از آنجا که لینوکس تحت مجوز حق چاپ کپی رایت «رایگان» منتشر شده است، تغییر و گسترش آن به دلخواه برای افراد آسان است، اگرچه هنوز محدودیتی در مورد آنچه می توانید انجام دهید وجود دارد. مهمتر از همه، هرگونه تغییر و اصلاح شما نیز باید با مجوز مشابه «رایگان» به جهانیان عرضه شود.

نصب یک ویرایشگر ساده لینوکس، مانند Puppy Linux یا Lubuntu، یک روش عالی برای احیای یک رایانه شخصی یا لپ تاپ قدیمی است که دیگر نمی تواند نسخه های جدید، بزرگ و پر ویندوز (یا حتی یکی از بزرگترین راه حل های Linux) را کنترل کند. پس از جابجایی مایکروسافت از ویندوز XP در سال ۲۰۱۴، برخی از افراد رایانه های قدیمی خود را به لینوکس تغییر دادند تا آنها را بدون ویروس و ایمن نگه دارند. با کمال تعجب، حتی یک لپ تاپ ۱۰ ساله با خوشحالی یکی از این دایوها را با عملکردی کاملاً قابل قبول اجرا خواهد کرد و به شما امکان دسترسی به جدیدترین مرورگرهای وب (Firefox و Chrome) و نرم افزارهای اداری را می دهد و عمر یک دستگاه قدیمی را تا چند سال دیگر تمدید می کند.

چگونه با لینوکس شروع کنید؟

بهترین روش برای اثبات قابلیت های لینوکس، به دست آوردن یک Linux-friendly friend برای نشان دادن آن است. اما اگر می خواهید خود این کار را از روی یک CD/DVD انجام دهید کار کمی فرق می کند: نسخه ای از لینوکس که از CD/DVD و RAM بوت می شود و بدون آنکه روی راه اندازی موجود ویندوز شما تأثیر بگذارد، اجرا می شود.

شما می توانید نسخه های دی وی دی را دانلود کنید و آن را روی DVD رایت کنید (اوبونتو یک راه حل خوب برای شروع کار است). پس از اینکه CD/DVD خود را دانلود کردید، کافیست آن را در CD یا DVD پخش کننده گذاشته و رایانه خود را بوت کنید. (اگر مطمئن نیستید که چگونه این کار را انجام دهید) مشورت کنید و لینوکس (به احتمال زیاد و با کندی) در نوعی حالت نمایشی اجرا خواهد شد. به یاد داشته باشید که نسخه اصلی که اجرا خواهید کرد در واقعیت خیلی سریعتر بوت و اجرا خواهد شد.

لینوکس در مقابل ویندوز

تقابل لینوکس و مایکروسافت جزو رقابت های هیجان انگیز و جالب میان دو سیستم عامل بود. در این میان برنامه نویسان لینوکس از برتری سیستم عامل انتخابی خود در زمینه های ایدئولوژیک و همچنین فنی اطمینان داشتند و مایکروسافت نیز با همان شور و اشتیاق از سیستم عامل خود تعریف می کرد. بسیاری از طرفداران لینوکس ادعا کردند که روزی که لینوکس به یک سیستم عامل برتر تبدیل شود، اتفاق خوبی نخواهد بود. شاید تصور این بود که همیشه لینوکس باید در حال گسترش باشد و به دنبال بهترین شدن. این رویداد هرگز اتفاق نیفتاد. به عنوان یک سیستم عامل تجاری، لینوکس هرگز نتوانست به این رویداد جامه عمل بپوشاند و روزهای این نبردها عمدتاً گذشت (اگرچه هنوز افرادی را خواهید دید که مایل به شرکت در این مبارزه هستند).

اما وقتی صحبت از سرورهای لینوکس است، این یک داستان متفاوت است. لینوکس به طور گسترده ای به عنوان بازیکن اصلی در بازار سرورها به موازات مایکروسافت و سایر فروشندگان دیده می شود و در پر سودترین بازار فناوری که در این قرن پدیدار می شود، لینوکس به تعبیری کاملاً برتر است. سیستم عامل اندروید عمیقاً مشتق لینوکس است و اندروید بهترین بازیکن بازار تلفن همراه است که علی رغم تلاش های مکرر، مایکروسافت نتوانسته است جایگاه اندروید را متزلزل کند.

لینوکس برای چه مواردی استفاده می شود؟

به دلیل انعطاف پذیری، لینوکس راه خود را در بازار، از محصولات تعبیه شده گرفته تا سرورهای رایانه ای فوق العاده پیدا کرده است. طی یک دهه گذشته، تعداد محصولات مستقر در لینوکس انفجاری رخ داده است که تأثیر عمده ای در فضای IT داشته اند، از جمله:

  • Kubernetes: مدیر کلاستر container در گوگل
  • OpenStack: بستر نرم افزاری برای زیرساخت ها به عنوان یک بستر ابری خدمات
  • Open Daylight: پروژه جاوا بنیاد لینوکس برای تسریع در پذیرش SDN ها و مجازی سازی عملکردهای شبکه (NFV)
  • Docker: برنامه نرم افزاری container
  • Open vSwitch (OVS): سوئیچ چند لایه مجازی توزیع شده برای تهیه پشته سوئیچینگ در محیط های مجازی سازی. OVS به خصوص جالب توجه است زیرا مجموعه ای غنی تر از ویژگی های شبکه را نسبت به قابلیت های اساسی در هسته لینوکس ارائه می دهد. اگر OVS حتی در حد متوسطی موفقیت آمیز باشد، می تواند پیش زمینه ای عالی برای شکل دادن چیزهایی باشد که در شبکه ایجاد می شود.

شبکه برای پذیرش لینوکس بسیار کند بوده است، اما هرچه مشاغل وابسته به شبکه بیشتر شود، بیشتر دامنه های شبکه و سرورها به هم فشار می یابند. برای مهندسان شبکه، دسترسی به پوسته بومی لینوکس آنها را قادر می سازد از ابزارها و نرم افزارهایی استفاده کنند که زمانی فقط برای سرورها در دسترس بودند. این امر باعث می شود تا با تغییر در سرورها و برنامه ها، سرویس های شبکه را آسان تر کنید.

چرا لینوکس موفق است؟

Paul Venezia، با نگاهی به لینوکس برای بیست و پنجمین سالگرد خود، تأکید کرد که چرا این سیستم عامل upstart که توسط هیپی ها و آرمانگرایان طراحی شده است و نه کسب و کارها، در دنیای شرکتی بسیار موفق بوده است. نظر وی این است که درخواست تجدیدنظر لینوکس دو برابر بود.

اول، لینوکس قابل تنظیم است و توزیع های مختلف آن را تقریباً در مورد هر سیستم عامل محاسباتی که می توانید نامگذاری کنید، قرار می دهند.

و دوم، لینوکس ارزان است. این نوع آزاد لینوکس نبود که مشاغل به آن علاقمند بودند، اما از بین بردن لینوکس تجاری، کم هزینه و پشتیبانی در دسترس، دشوار بود.

این عوامل سالهاست که لینوکس را در این شمایل حفظ می کند. بنابراین چه شما به عنوان هر شخص یا کاربری می خواهید که با آن آشنا شوید.

وبلاگ آریانانت
وبلاگ آریانانت

ارائه پهنای باند و ترافیک نامحدود بدون هیچگونه محدودیتی و همچنین ارائه سرویس های باکیفیت با قیمتی مناسب ، خرید راحت و امن و تحویل سریع سرویس ها

هیچ نظری وجود ندارد

  • سلام، مهمان

مقالات آموزشی تصادفی

جزئیات سرویس ها

1- سرویس های مخصوص بورس ، برای آپلود / دانلود فایل های حجیم نیستند، کاربر نباید صد ها گیگابایت فایل بر روی سرور ها به طور مداوم دانلود کنید .

2-  سرور های بورس نهایتا قابلیت اتصال 2 سیستم همزمان را دارد .

3- سرعت آپلود و دانلود در سرور های بورس به شرح زیر میباشد ( سرعت ها در اکثر موارد از این مقادیر بسیار بالاتر است و این موارد به صورت پیش فرض میباشند ) :
پلن اول : 60 مگ بر ثانیه ، پلن دوم : 80 مگ برثانیه ، پلن سوم : 150 مگ بر ثانیه ، پلن چهارم : 350 مگ بر ثانیه ، پلن پنجم : 800 مگ بر ثانیه
 
4- هیچگونه تضمینی طبق قوانین ، در مورد رتبه ، زمان و سرعت سرخطی به کاربر قابل ارائه نیست و ما توانایی دادن تضمین در رتبه شما را نداریم .
 
5- امکان بازگشت وجه و کنسلی سرویس  با توجه به راه اندازی زمان بر سرویس ها و هزینه هایی که برای اجاره اینترنت داده میشود وجود ندارد در صورت مشکل داشتن سرویس ، سرویس تعویض می گردد .
 
6- قوانین یک تا پنج را مجدد بخوانید و اقدام به خرید نمایید .